SVE BOGATIJI TURISTIČKI PROGRAM Gradska uprava finansira 27 različitih manifestacija

Gradska uprava će u narednoj godini finansijski podržati 27 različitih manifestacija, koje su uvrštene u turistički kalendar.

To je urađeno s ciljem da bude obogaćen program grada na Vrbasu.
Iz Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku naglasili su da su sve manifestacije odabrane putem javnog poziva, sprovedenog nedavno.

– Mogla su se prijaviti udruženja građana, pravna lica, odnosno organizatori turističkih manifestacija. U kalendaru, koji je podržala Skupština grada, nalaze se manifestacije koje će biti sufinansirane i organizaciono podržane od strane grada, s obzirom na to da promovišu širok spektar turističkih aktivnosti – istakli su iz ovog odjeljenja.

Naglasili su da je grad odabrane manifestacije podržao iznosom od 77.500 KM, s tim da su za tri događaja sredstva obezbijeđena putem Turističke organizacije grada.

– Podrška će biti pružena i ustupanjem prostora. Planirane manifestacije odnose se na niz zanimljivih sadržaja i festivala, koji mogu privući turiste. Tako je mjesto u kalendaru za 2020. godinu našao već dobro poznati festival posvećen banjalučkom ćevapu, koji svake godine obara rekorde posjećenosti – rekli su iz ovog odjeljenja.

Dodali su da će u narednoj godini biti organizovani i prepoznatljivi festivali vina, piva, čokolade, viteštva, penjački festival “Dril end čil”, moto-fest, Banjalučki oktobar fest te još dešavanja na Vrbasu.

Izvor: banjaluka.net