“Kraj vikenda” premijerno u GP Jazavac

Predstava “Kraj vikenda” premijerno u Gradskom pozorištu Jazavac Banjaluka (Pozorišna sala Obilićevo) 21. marta u 20 časova.

Predstava je urađena po istoimenom tekstu Mome Kapora u čast 10 godina od smrti velikog slikara i pisca.

Naslovne uloge igraju Ljiljana Blagojević i Rade Marjanović a svoju prvu profesionalnu režiju potpisuje glumica Katarina Žutić.

Ljiljana Blagojević jedna je od najboljih srpskih glumica današnjice sa više od 100 pozorišnih i filmskih uloga. (“Boško Buha”, “Sjećaš li se Doli Bel”, “Doktorka na selu”, “Lager Niš”, “Miris kiše na Balkanu”, “Budva na pjenu od mora”…)

O glumačkom talentu Ljiljane Blagojević najbolje svjedoče brojne nagrade i priznanja koja je osvojila. Među njima su: Zlatna mimoza, Nagrada Joakim Vujić, Zlatna arena, Zlatna maslina, Zlatna klapa, Nagrada Žanka Stokić, Nagrada Bora Stanković i mnoge druge.

Rade Marjanović je prvak Pozorišta na Terazijama. U svojoj dosadašnjoj karijeri ostvario je više od 30 pozorišnih uloga a na malim ekranima je stekao popularnost glumeći u serijama “Bolji život“, “Stižu dolari“, “Metla bez drške“, “Junaci našeg doba”….

“Kraj vikenda” je priča o jednom običnom paru i jednoj nedjeljnoj noći , u kojoj poslije večere sa prijateljima, svode svoje “životne” račune na ironičan i duhovit način na koji je samo Momo Kapor umio da se izrazi.

Predstava “Kraj vikenda” je proglašena za kulturni projekat od posebnog značaja i podržana je od strane Grada Beograda, a generalni sponzor predstave je kompanija Elta – Kabel.

Dan poslije, 22. marta, “Kraj vikenda” će biti izvedena u Pozorištu Prijedor. Organizatori gostovanja su Agencija Venturo Banjaluka i Gradsko pozorište Jazavac. Karte u prodaji u GP Jazavac.

Izvor: banjaluka.com