Aleksandra Radović 17. avgusta u Banjaluci

Popularna pjevačica Aleksandra Radović potvrdila je svoj nastup na ovogodišnjem “Kastel Rock Festu”, koji će se održati na tvrđavi Kastel u Banjaluci. Radovićeva će nastupiti drugo veče festivala, 17. avgusta 2019. godine.

Aleksandra Radović je kompozitorka, tekstopisac i jedna od najpopularnijih pjevačica u regiji. Njen treći studijski album “Žar ptica” je bio najprodavaniji album u Srbiji i regionu tri mjeseca i proglašen je najboljim pop albumom na području bivše Jugoslavije 2010. godine.

Dobitnica je mnogih prestižnih nagrada, a takođe je jedna od rijetkih pjevačica koja ima sopstvenu školu pjevanja, koja je otvorena u Novom Sadu i Beogradu. Bila je član žirija u muzičkom takmičenju “Prvi glas Srbije”. Učestvovanje u ovom šouu joj je donijelo dodatnu popularnost i postala je sve više prisutna u medijima.

Zbog svog raskošnog vokala smatra se jednom od najboljih pjevačica u regionu. Poznata je, osim po pjesmama, i po svom humanitarnom radu. U trećoj sezoni popularnog muzičkog takmičenja “Pinkove zvezde” našla se u ulozi člana žirija. Ulaznice su u prodaji na Trgu Krajine i u sistemu www.kupikartu.ba. Pokrovitelji su grad Banjaluka i RTRS, a generalni sponzor je “Banjalučka pivara”.

Izvor: Nezavisne