FK Borac: Crnov i Gbakle dolaze na prozivku

Fudbaleri Borca okupiće se sutra u 10.30 časova na Gradskom stadionu gdje će novi šef stručnog štaba Branislav Krunić da izvrši prozivku kojom će da započnu pripreme za predstojeću sezonu Premijer lige BiH.

Kada su u pitanju nova imena prvom radnom sastanku prisustvovaće Ivan Crnov i Djudoni Gbakle. Pomenutim fudbalerima je primarna pozicija na lijevom krilu, ali Hrvat može da igra i na pozicijima centralnog veznog i desnog krila, dok internacionalac iz Malija takođe može u vezni red.

Crnov ima 29 godina, dolazi iz slovenačkog Triglava iz Kranja, a prije toga je nastupao za Krupu, sarajevski Željezničar, Široki Brijeg, moldavski Šerif Tiraspolj, Zrinjski, te Goricu i Kroaciju Sesvete u Hrvatskoj.

U protekloj sezoni 23-godišnji Gbakle je bio član hrvatskog Zagreba, a prethodno je igrao za Bamako i Bakaridžan u domovini, B tim Lila, Mec i Po u Francuskoj, te turske ekipe Genčlerbirligi i Manisaspor.

On je već odradio ljekarski pregled, ali s obzirom da je bio povrijeđen o potpisivanju ugovora stručni štab i čelnici kluba će da odluče teka kada odradi nekoliko treninga, jer je potrebno provjeriti u kakvom je fizičkom stanju.

Kada su u pitanju odlasci poslije golmana Kenana Topolovića, s kojim je raskinut ugovor, Borac će da se rastane sa još četiri fudbalera kojima su istekli ugovori.

To su zadnji vezni igrači Dejan Zarić i Aleksandar Popović, lijevo krilo Nikola Mojović i Stefan Dujaković, koji može da igra ofanzivno i defanzivno po desnoj strani, ali i kao napadač.